Vind de dichtstbijzijnde garage

Terug

Batterij Batterij

Batterij: bescherm het hart van je wagen

Moeite met starten, koplampen en plafondverlichting die minder goed werken, een brandend waarschuwingslampje ... Merk je één van deze tekenen aan je wagen of is je batterij al bijna 4 jaar oud? Dan is je batterij waarschijnlijk aan het einde van haar levensduur. Bezoek EUROREPAR Car Service voor een diagnose.

 

Want bij EUROREPAR Car Service vind je het advies van professionals, een ruime keuze aan batterijen op maat van je wagen en de zekerheid van onberispelijke diensten tegen de juiste prijs.

 

Onze diensten

  • Diagnose van de batterij en het laadcircuit

  • Controle van de staat van de alternatorriem

  • Vervanging van de batterij

 

EUROREPAR Car Service bied je een ruime keuze aan batterijen speciaal ontworpen voor jouw wagen, op maat van je gebruik en je budget.

Met meer dan 175 garages in België vind je altijd een EUROREPAR Car Service in je buurt, wat er ook gebeurt.

 

Het advies Eurorepar Car Service

  • Het verlies van elektrische energie opgeslagen in de batterij is een normaal fenomeen indien uw wagen al enkele weken stil staat, want deze werd niet regelmatig herladen door de alternator.

  • Om het volledige vermogen van de batterij te behouden om de starter te voeden , die veel energie verslindt, uw lichten doven, uw autoradio, de sigarettenaansteker en ook de ontwaseming van de achterruit niet inschakelen alvorens de motor te hebben gestart.

  • Tijdens de winter werkt de batterij minder goed bij geringe temperaturen, iets wat heel normaal is. Denk eraan om uw batterij en het laadcircuit te laten controleren voor de winter bij het EURO REPAR CAR SERVICE-netwerk.

  • Controleer regelmatig de staat van de alternatorriem. Indien de riem breekt, dan wordt de alternator niet meer voortgedreven door de motor en dan laadt de batterij niet meer op.

  • In geval van twijfel moet u deze elementen laten controleren bij EUROREPAR Car Service, uw hersteller die gekwalificeerd is om dit soort controles te doen.

Uw vragen

Indien het lichtje van de batterij brandt op het dashboard wanneer u rijdt, dan laadt uw batterij niet meer, ofwel is het laadsysteem defect, dit wil zeggen dat er iets is met de alternator of de spanningsregelaar. Vermijd in eerste instantie om een al te lang traject af te leggen en neem zo snel mogelijk contact op met uw EURO REPAR CAR SERVICE-hersteller.

Er bestaat een methode, maar die werkt enkel voor wagens die zijn uitgerust met een mechanische versnellingsbak. Draai de contactsleutel in de positie ‘on’, en schakel dan naar de tweede of derde versnelling. Blijf aan het stuur terwijl u ontkoppelt. Een derde persoon moet de wagen duwen op een vlakke, veilige en vrijgemaakte weg. Van zodra de wagen een snelheid heeft van ongeveer 10 km/u, laat u het ontkoppelingspedaal los: de motor moet vooruitrijden zonder de hulp van de starter.

Noteer dat deze methode onzeker is en enkel mag worden gebruikt in geval van een dringend defect.

Ja, met behulp van de startkabels. Deze methode vereist een zekere kennis van de autotechnologie. Neem desgevallend contact op met uw EURO REPAR CAR SERVICE-hersteller.

icon-gear